Start     Våra resor   Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Det är själva resan som är målet
 
 
 

 

 


Ararat och klostret Khor Virap..
CC BY-SA 3.0


Runt Ararat
– Armenien, västra Iran och östra Turkiet
mars/april 2019

Följ med på en kulturhistorisk resa med fokus på arkeologi runt det bibliska Ararat. På resan besöker vi tre länder: Armenien, Iran och Turkiet. Resan utgör en utmärkt komplement till Herodotos resa till Georgien och Armenien.

Vi flyger till Jerevan, som blir vår första anhalt. Här besöker vi bl.a. Matenadaran, Kaskader och Tsitsernakaberd (Svalornas fästning). Från Jerevan gör vi obligatoriska utflykter till intressanta objekt i regionen – bl.a. Etjmiadzin, Garni, Geghard, Khor Virap och Noravank. Vidare går färden till Dilidjan, Sevansjön, längs Sidenvägen till Noraduz, Selim och Kapal.

Från Armenien fortsätter vi till Iran, längs Arasfloden till Jolfa och Tabriz. Här besöker vi Azerbajdzjan­museet, Blå – och Jame-moské, den obligatoriska basaren och gör en utflykt till Kandovan. Från Tabriz fortsätter vi till befästningen Takhte-e-Soleyman (Salomos tron) med minnes­märken från Sassanidernas, Parternas och Mogolernas riken.

På vägen till Urmieh besöker vi grottan i Saholan ser utgrävda lämningar i Hasanlu. Vi besöker Irans mest berömda armeniska (och en av världens äldsta) kyrka ”Kara Kelisa” med aposteln St Thaddeus grav. Vid den iransk-turkiska gränsen ”Bazergan” ser vi märkliga Baqtjeh Jooqh-palats.

Väl på den turkiska sidan reser vi mot Kars och njuter av spektakulär vy över berget Ararat från den södra sidan. Från Kars gör vi en utflykt till ruiner av Armeniens gamla huvudstad Ani. Vidare söderut, i Doguebayezit, besöker vi Isahak Pashas palats med unik blandning av stilar från seldjukisk, ottomansk, georgisk, armenisk och iransk arkitektur!

På vägen till Van ser vi Bendimaahi vattenfall. Från staden Van reser vi till Urarturikets centrala orter: befästa palatset Sardurini-Hinili i Cavustepe, uppförd av kung Sardur II och Vanklippan i Hosap, med kung Argishtis grav.

En annan dag gör vi utflykt till Vansjön, en kort båtfärd till ön Akdamar med en av den armeniska världens viktigaste kyrka – Heliga korsets katedral (bilden ovan). Vansjön är starkt basiskt och fryser aldrig, trots att den ligger på en höjd 1700 m, omgiven av 3000m höga berg. Dagens lunch har på menyn fisk, tarekh, den enda sorten som klarar av Vans vatten.
Vi avslutar resan med flyg från Van till Ankara eller Istanbul för vidare flyg hem.

Har ni rest med oss till Jerevan kan vi ordna lite senare ankomst om ni inte vill upprepa programmet i Jerevan med omnejder.

 

 
 

Vansjön, Heliga korsets katedral på ön Akdamar.
CC BY-SA 3.0
 
     
     
     
 

Reseledare:Arthur Sehn är född och uppvuxen i Kraków, bor i Stockholm sedan 1981. Studier i historia i Kraków, historia samt antikens kultur och samhällsliv i Stockholm. Sedan flera år håller han uppskattade kulturhistoriska föreläsningar med inriktning främst på Central- och Östeuropa. Han har som reseledare lett ett antal grupp- och rundresor till Polen, Baltikum, Ryssland och USA. Reser även privat mycket och gärna, senast till Uzbekistan. Sedan 2010 är Arthur verksam i Herodotos Resor AB. Hans kunskaper i ryska kommer väl till pass under delar av resan i Kaukasus.

Resfakta
Tid: ca två veckor på vårkanten i mars/april 2019

Pris: ca 22 000 eller något högre, beroende på flygkostnaden.*
Specialpris för Herodotos tidigare resenärer: minst 500 kr lägre*

I priset ingår: flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Jerevan, tillbaka från Ankara eller Istanbul. boende, del i dubbelrum, på minst trestjärniga hotell (där det är möjligt) helpension, innehållsrikt program. Svensktalande reseledare under hela resan vid en grupp på minst 15 personer. Enkelrum mot tillägg. Säg till om ni vill dela rum med någon!

Information & icke bindande intresseanmälan: Arthur Sehn, Herodotos resor,
tel. 073 984 33 25, e-post: info@herodotos.se.

* Alla priser i SEK. Med reservation för eventuella ändringar av skatter, flyg- och hotellpriser samt valutakurser. För resans genomförande erfordras 16 deltagare.


 

Anslutningar:
Våra resenärer är spridda över Norden och de flesta av våra resor utgår från Stockholm eller Köpemnhamn. Därför erbjuder vi, genom vårt samarbete med resebyrån CE Travel , bra priser på anslutningsflyg från övriga Norden. Hör med oss om detaljer!

Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. För resans genomförande erfordras 16 deltagare.

Avbokningsregler:
Vi tillämpar SRF:s villkor för paketresor. I många fall följer av de villkor som gäller för i paketresan ingående tjänster, t.ex. flyg- och evenemangsbiljetter, hotellogi m.m., att dessa inte går att avbeställa. I sådana fall ska resenären, förutsatt att arrangören innan avtalet ingås informerat honom/ henne om villkoren, betala hela kostnaden för den eller de berörda tjänsterna. Detaljerad information finns på vår hemsida: www.herodotos.se, se under Priser/villkor/garantier/försäkringar. Vid sjukdom täcks kostnaden i regel av resenärens hemförsäkring (läkarintyg krävs). Hör med ditt försäkringsbolag om detaljer.

 

som arrangerar resan är medlem i Svenska resebyråföreningen (SRF) och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

 
     
     

 

   
 
 
Design by: art.sehn