Start/resor     Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Det är själva resan som är målet
 
 
 

 

 

Vandra med Herodotos Kraków
- är ett perfekt alternativ för dig som reser till Kraków på egen hand och vill ta del av några av våra aktiviteter på plats. Följ med på stadsvandringar som leds av den Krakówfödde föreläsaren och reseledaren Arthur Sehn från Herodotos resor i Stockholm.
 

 

 
  För grupper och individuella besökare
Vandringarna är öppna såväl grupper som individuella resenärer, mindre sällskap m.m. Observera dock att vi gärna vill ha lagom stora grupper, antalet deltagare vi varje arrangemang är därför begränsat - först till kvarn-principen gäller. Föranmälan krävs!
Bokning och information:
Arthur Sehn, Herodotos resor
tel. +46 (0)73-984 33 25
e-post: info@herodotos.se


     
 
Två klassiska vandringar
- ett måste för alla som besöker Kraków för första gången:

Kraków längs Kungliga vägen
En kulturhistorisk vandring i Gamla staden. Vi börjar på Stortorget (Rynek), vid Mariakyrkan med den framstående skulptören Veit Stoss enastående gotiska altare, och fortsätter längs Kungliga vägen till klippan med Wawelborgen (på UNESCO:s världsarvslista) där vi beser Wawelslottet och katedralen med bl.a. Vasakapellet. Här uppe finns också Polens enda verk av Leonardo da Vinci, porträttet ”Damen med hermelinen”. På en sidogata till Rynek möter vi dessutom det berömda Jagellonska universitetet, grundat 1365 och som räknar 1500-tals astronomen Nicolaus Copernicus bland sina studenter.
Tid: ca 4 timmar. Språk: svenska. Pris: 85 zloty (ca 200 kr) per person.

Judiska Kazimierz
Tillsammans vandrar runt i den gamla judiska stadsdelen Kazimierz. Den som sett Steven Spielbergs film ”Schindler’s list” kommer att känna igen sig, det var nämligen i Kraków handlingen utspelade sig och det var också här, i Kazimierz som en del av filmen spelades in. Vi besöker en av landets äldsta synagogor - Remuh och begravningsplatsen intill. Renässanssynagogan är uppkallad efter dess störste rabbin Moses Isserles kallad Remuh.
Tid: ca 3 timmar. Språk: svenska. Pris: 65 zloty (ca 150 kr) per person.

Booking.com
 
   

 

 

Två klassiska bussutfärder

Besök i Auschwitz
Resa med buss (ca 1 timme) till staden Oswiecim (tyska Auschwitz) där vi besöker minnesplatsen och museet vars fullständiga namn lyder ”Tyskt nazistiskt koncentrations- och förintelseläger Auschwitz-Birkenau, 1940-1945” (på UNESCO:s världsarvslista). Introduktion och guidning i de båda lägren.
Tid: ca 7 timmar. Språk: svenska. Pris: 150 zloty (ca 375 kr) per pers. inklusive lunchmacka.

Saltgruvan i Wieliczka
Resa med buss (ca 30 minuter) till Wieliczka för besök i saltgruvan (på UNESCOs världsarvslista). Gruvan är berömd för sina underjordiska kammare och kapell huggna direkt ur saltklippan.
Tid: ca 4 timmar. Språk: svenska. Pris: 140 zloty (ca 350 kr) per person.


Specialvandringar
Förutom klassiska vandringar har vi också ett brett utbud av smalare vandringar med fördjupning: andra världskriget och den tyska ockupationen, Krakows getto, arkitektur – både äldre men också modern, konst – guidade museibesök med introduktion m.m. Fråga oss gärna om detaljer!

Unika arrangemang
Med Herodotos har ni möjlighet att besöka objekt i vanliga fall inte är öppna för besökare – t.ex. privata delar i det välbevarade adelspalatset Pod Baranami (”under vädurarna”). Där – och på andra spännande ställen – kan vi ordna specialarrangerade middagar för grupper, gärna kombinerade med musikprogram. Kontakta oss gärna så berättar vi mer och ser om vi kan skapa ett program som passar just era behöv!

Musikkvällar
För individuella besökare och mindre sällskap hjälper vi gärna till att ordna biljetter till aktuella arrangemang. För större sällskap har vi möjlighet att ordna specialkonserter både klassisk musik – gärna piano av Chopin, jazz eller klezmer – traditionell judisk folkmusik som har bästa artister i New York och Kraków.

Bussutflykter med Herodotos
Vi anordnar också guidade dagsturer från Kraków - med introduktion och guidning på svenska - till förintelse- och koncentrationslägret Auschwitz, saltgruvan i Wieliczka samt Polens vinterhuvudstad Zakopane. Dessutom ordar vi bussturer till flera intressanta orter i regionen, till natiolparken i Ojców-dalen, slott och palats Pieskowa Ska eller Wojnicz. En enastående upplevelse är en heldags i utflykt till Pszczyna (ty. Pless) med ett besök släkten Hochberg von Pless magnifika palats som genom århundraden gästats av många av Europas krönta huvuden.


     
     
 

Ciceron i Kraków:

Arthur Sehn
Född och uppvuxen i Kraków, bor i Stockholm sedan 1981. Studier i historia i Kraków, historia samt antikens kultur och samhällsliv i Stockholm. Har lång erfarenhet av undervisning och folkbildning. Sedan flera år tillbaka håller han uppskattade kulturhistoriska föreläsningar med inriktning främst på Central- och Östeuropa. Han har som reseledare lett ett antal grupp- och rundresor till Polen, Baltikum, Ryssland och USA. Reser även privat mycket och gärna, senast till Georgien och Armenien. Sedan 2010 är Arthur verksam i Herodotos Resor AB.
Mer om reseledarenBokning och information:

Arthur Sehn, Herodotos resor,
tel. 073-984 33 25,
e-post: info@herodotos.se.


 

Avbokningsregler:
Vi tillämpar SRF:s villkor för paketresor. I många fall följer av de villkor som gäller för i paketresan ingående tjänster, t.ex. flyg- och evenemangsbiljetter, hotellogi m.m., att dessa inte går att avbeställa. I sådana fall ska resenären, förutsatt att arrangören innan avtalet ingås informerat honom/ henne om villkoren, betala hela kostnaden för den eller de berörda tjänsterna. Detaljerad information finns på vår hemsida: www.herodotos.se, se under Priser/villkor/garantier/försäkringar. Vid sjukdom täcks kostnaden i regel av resenärens hemförsäkring (läkarintyg krävs). Hör med ditt försäkringsbolag om detaljer.

Reseförsäkring: Herodotos resor AB har bankgaranti och gruppreseförsäkring godkänd av Kammarkollegiet. Organisationsnr. Herodotos Resor AB 556828-7972. Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag.

 

 

   
 
 
Design by: art.sehn