Start     Våra resor   Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Det är själva resan som är målet
 
 
 

 

 

Nabucco
Operaresa till Riga Herodotos VIP*
En opera- och konstresa till den Baltiska metropolen med Giuseppe Verdis Nebukadnessar (Nabucco) i en spännande uppsättning på Lettlands Nationalopera i Riga. Reseledare och ciceron: Arthur Sehn.
23-25 februari 2018

Vår ciceron, föreläsaren och skribenten Arthur Sehn, introducerar oss i Baltikums dramatiska historia och tar oss på intressanta vandringar i den medeltida gamla staden. Tillsammans besöker vi också stadens berömda jugendkvarter. Rigas gyllene epok varade från slutet av 1800-talet till andra världskriget, en period då de berömda husen i jugendstil uppfördes och konst- och kulturlivet blomstrade. Stadens symbolladdade monument ger oss nycklar till landets dramatiska förflutna.

Den spännande matkulturen i Riga som kännetecknas av mötet mellan öst och väst bekantar vi oss med på trevliga lettiska och ryska restauranger. Vi får också inblick i det spännande lettiska köket med besök i Saluhallarna (Nordeuropas största) där vi kan köpa med oss hem det bästa av de frestande lokala delikatesserna.

Nebukadnessar
Nebukadnessar är berättelsen om hur det israeliska folket längtar tillbaka till sitt Jerusalem under den babyloniska fångenskapen. Nebukadnessar II av Babylonien har erövrat Jerusalem, förstört Salomos tempel och deporterat israelerna till Babylon.

Försjunken i djup depression efter att ha förlorat både sin fru och sina två barn försökte Verdi arbeta sig upp ur krisen. När arbetet äntigen fått fart blev resultatet en opera om judarnas förslavning i Babylon - Nebukadnessar.

Rigaoperans Nabucco tar fasta på uppfatningen om tid. Tidens växlingar speglas i uppsättningens visuella tolkning - solens gång. Den symboliserar också det mänskliga livets gång, och - framför allt - den yttersta maktens dom över våra tankar och gärningar.

Urpemiären ägde rum 1842 på Teatro alla Scala i Milano under den fullständiga titeln Nabucodonosor. Inför en uppsättning på San Giacomo-teatern på grekiska Korfu 1844 förenklade man dock den svåruttalade titeln, liksom namnet på den babyloniske kungen, till Nabucco, och den titeln har sedan blivit den gällande på många språk.

Riga opera
Latvijas Nacionala opera un balets (LNOB) är Lettlands nationalopera med långa anor. Richard Wagner har varit muskalisk ledare i Riga åren här 1837-1839. Ensamblen håller ständigt en värdsklass, värdig den baltiska metropolen, inte bara tack vare sitt ständiga internationella samarbete, främst med Ryssland. Själva operahuset byggt i nyklassisk stil för Deutsches Theateri Riga,var inspirerad av Bolshojteatern och fylls gärna av talrik, trogen publik. Programutbudet spänner mellan opreavärldens tio i topp-klassiker (Rigoletto, Traviata, Carmen osv) till samtida produktioner som den aktuella Rucklarens väg och modern lettisk opera som t.ex. Arturs Maskats Valentina, som utspelar sig under naziockupationen eller Eriks Ešenvalds Den inmurade, en operasagaom byggandet av Lettlands Nationalbibliotek.
Webbsida: www.opera.lvArthur Sehn

Arthur Sehn är föreläsare och historiker med särskilt intresse för modern historia och det flerspråkiga kulturarvet i Centraleuropa. Han är född och uppvuxen i Kraków och bor sedan 1981 i Stockholm. Studier i historia och kulturhistoria i Kraków och Stockholm. Sedan flera år tillbaka anordnar Arthur uppskattade kulturhistoriska föreläsningar med inriktning främst på Central- och Östeuropa, bl.a. på ABF i Stockholm. Han har som reseledare lett ett antal grupp- och rundresor till Polen, Baltikum, Ryssland och USA. Sedan 2010 är Arthur verksam i Herodotos Resor AB.
Mer om reseledarenReseinformation


Datum:
23-25 februari 2018


Pris per person:
4 450 kr*
Specialpris för Herodotos tidigare resenärer: 3 950 kr*


Herodotos VIP
I priset ingår: Flyg t/r Stockholm/Köpenhamn-Riga med Air Baltic/Norwegian, Två nätter på centrala Tallink Hotel Riga**** med del i dubbelrum och frukost, flygplatstransfer t/r, två guidade stadsvandring i Riga, biljetter till bra platser på Rigaoperan, 1 lunch & 1 middag, transporter och inträden enligt programmet, svensk ciceron under hela arrangemanget, reseskatt.
För enkelrum tillkommer 800 kr*

Extra dagar i anslutning till resans datum: från ca 500 kronor per person i dubbelrum.

Frågor om resan & anmälan:
Arthur Sehn, Herodotos resor, tel 073-984 33 25.
Använd gärna epost: info@herodotos.se

*Med reservation för eventuella ändringar av skatter, flyg- och hotellpriser samt valutakurser.


Flygresan

Vi flyger med Air Baltic direkt till Riga på följande tider:

Utresa:17/2 Stockholm ARN - Riga RIX 08:40 - 10:55 (en timmas tidskillnad)
Hem: 19/2  Riga RIX - Stockholm ARN 19:00 - 19:15 (en timmes tidskillnad)


Vårt val: Tallink Hotel Riga
Tack vare hotellets utmärkta läge ligger alla Rigas viktigaste kultur- och affärscentra samt Gamla stan på ett stenkasts avstånd. Hotellets interiör är inspirerad av den andalusiska pärlan – slottet Alhambra, som är en av Europas vackraste byggnader, en fantasibild av det jordiska paradiset.

Webbsida: www.tallinkhotels.com
(på svenska)


Avbokningsregler:
Vi tillämpar SRF:s villkor för paketresor. I många fall följer av de villkor som gäller för i paketresan ingående tjänster, t.ex. flyg- och evenemangsbiljetter, hotellogi m.m., att dessa inte går att avbeställa. I sådana fall ska resenären betala hela kostnaden för den eller de berörda tjänsterna. Detaljerad information finns på vår hemsida: www.herodotos.se, se under Priser/villkor/garantier/försäkringar. Vid sjukdom täcks kostnaden i regel av resenärens hemförsäkring (läkarintyg krävs). Hör med ditt försäkringsbolag om detaljer.

Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. För resans genomförande erfordras 20 deltagare.

Reseförsäkring: Herodotos resor AB har bankgaranti och gruppreseförsäkring godkänd av Kammarkollegiet. Organisationsnr. Herodotos Resor AB 556828-7972. Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag.


Domkyrkan och Vanšubron (tidigare Gorkijbron) över Daugava i Riga. CC (by
     
     

 

   
 
 
Design by: art.sehn