Start     Våra resor   Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Det är själva resan som är målet
 
 
 

 

 


Lvovs panorama med Stadshusets torn till höger.

Lwów (L'viv, Lvov, Lemberg)
i samarbete med Svensk-polska föreningen i Stockholm & Uppsala.
Reseledare & ciceron: Arthur Sehn
24-28 september 2017
Extra avgång: 1-5 oktober 2017

Följ med på en specialresa till gamla polska Lwów, österrikiska Lemberg, idag L’viv i västra Ukraina. Tillsammans besöker vi stadens viktigaste minnesmärken som andas 600 år av polsk historia. Vi reser med buss från Kraków, genom södra Polen och gör spännande stopp på vägen, i Lancut och Wojnicz.

Reseupplägg
Vår resa följer det uppskattade upplägget som Herodotos har tagit fram. Det betyder vid sidan av högklassiga föreläsningar eller guidningar även gott om tid för samtal och umgänge och trevliga gemensamma middagar på utvalda restauranger (kostnad för mat och dryck tillkommer).
  Kort programöversikt
(Detaljerat program meddelas inför avresan.)

Dag 1
Söndag 24/9
Förmiddag, samling i Kraków för gemensam avresa med buss till Lvov Restid: ca 4 tim + program + gränskontroll). Stopp för lunch samt sightseeing på vägen, Potockis slott i Lancut (Polens finaste?). Ankomst till Lvov på kvällen, incheckning.

Dag 2-4
Måndag-onsdag 25-27/9
Stadsvandringar och besök i Lvov: stadens katedraler: (latinsk, armenisk, ortodox och grekisk-katolsk), Gamla stadens gränder, Armenisk kvarter, Torget (Rynek) med Stadshuset och Svarta huset, Dominikanerkyrkan m.fl.

Vi besöker Lvivs konstgalleri med verk av bl.a. (Matejko, Grottger Malczewski, Kossak, och ett 30-tal andra polska konstnärer). Från Mickiewicz-monumentet utanför vårt hotell, promenerar vi genom Waly Hetmanskie (idag Prospekt svobody) till stadens magnifika operabyggnad (Teatr Wielki).

En annan dag tar vi spårvagn till stadsdelen Lyczaków för besök på kyrkogården och Ungörnarnas kyrkogård (Cmentarz Orlat).

Möjlighet att ordna en halvdagsutflykt till Bruno Schultzs Drohobycz (tillval).

Dag 5
Torsdag 28/9
Resa med buss till Kraków. Restid: ca 3,5 tim + program + gränsövergång). Stopp för lunch samt sightseeing på vägen borgen/slottet i Wisnicz med Jan Matejkos ”dworek” bredvid. Ankomst till Kraków på sen eftermiddag. Slut på programmet.

 


 

 

 


Kejsare och konung
Fanz Josef I Hapsburg,
Galiziens och Lvovs siste monark.
     
     
     
 

Ciceron & reseledare:


Arthur Sehn
Arthur Sehn är föreläsare och historiker med särskilt intresse för modern historia och det flerspråkiga kulturarvet i Centraleuropa. Han är född och uppvuxen i Kraków och bor sedan 1981 i Stockholm. Studier i historia och kulturhistoria i Kraków och Stockholm. Sedan flera år tillbaka anordnar Arthur uppskattade kulturhistoriska föreläsningar med inriktning främst på Central- och Östeuropa, bl.a. på ABF i Stockholm. Han har som reseledare lett ett antal grupp- och rundresor till Polen, Baltikum, Ryssland och USA. Sedan 2010 är Arthur verksam i Herodotos Resor AB.
Mer om reseledaren


Reseinformation
Datum: 24-28 september 2017
Extra avgång: 1-5 oktober 2017

Pris per person: 3 450 kr.*
Specialpris för Herodotos tidigare resenärer: 2.950 kr*
Obs! Begränsat antal platser.

Frågor om resan & anmälan:
Arthur Sehn, Herodotos resor, tel 073-984 33 25 info@herodotos.se

I priset ingår: bussresa Kraków-Lvov t/r, boende, del i dubbelrum, 4 nätter med frukost på Hotel George*** i centrala Lvov, innehållsrikt program, svensktalande reseledare under resan. Tillägg: för boende i enkelrum tillkommer 1200 kr. Säg till om ni vill dela rum med någon!
I priset ingår inte: resa till och från Kraków, måltider, entréer.

Budgetboende: rabatt 800 kr per person dras av från priset för boende i ett rum med delat badrum. Gäller både enkel och dubbelrum..

Flyg till Kraków (ingår inte i grudpriset): Resans tider är anpassade till dagar och tider för SAS direktflyg från Arlanda till Kraków:

Utresa: 24/9 2017 Stockholm ARN – Krakow KRK 07:10 – 09:00
Hemresa 28/9 2017 Krakow KRK – Stockholm ARN 21:10 – 23:05
Kostnad för flygplatstransfer tillkommer.


Utresa: 1/10 2017 Stockholm ARN – Krakow KRK 07:10 – 09:00
Hemresa 5/10 2017 Krakow KRK – Stockholm ARN 21:10 – 23:05
Kostnad för flygplatstransfer tillkommer.

Vill ni boka resan till och från Kraków på egen hand så finns det en rad möjligheter: båt + bil/buss/tåg, flyg med byte i en annan stad (t.ex. Warszawa, Berlin, Vien, München, Prag eller Riga), samt direktflyg, med Norwegian från Arlanda eller RyanAir + WizzAir från Skavsta. WizzAir flyger till Katowice men det finns bra transfer till/från Kraków som tar ca 1:45 tim.


* Med reservation för eventuella ändringar av skatter, flyg- och hotellpriser samt valutakurser.

Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. För resans genomförande erfordras 16 deltagare.

Anslutningar:
Eftersom våra resenärer är spridda över Norden och de flesta av våra resor utgår från Stockholm erbjuder vi bra priser på anslutningsflyg från övriga Sverige, Finland, Danmark och Norge. Hör med oss om detaljer!

Avbokningsregler:
Vi tillämpar SRF:s villkor för paketresor. I många fall följer av de villkor som gäller för i paketresan ingående tjänster, t.ex. flyg- och evenemangsbiljetter, hotellogi m.m., att dessa inte går att avbeställa. I sådana fall ska resenären, förutsatt att arrangören innan avtalet ingås informerat honom/ henne om villkoren, betala hela kostnaden för den eller de berörda tjänsterna. Detaljerad information finns på vår hemsida: www.herodotos.se, se under Priser/villkor/garantier/försäkringar. Vid sjukdom täcks kostnaden i regel av resenärens hemförsäkring (läkarintyg krävs). Hör med ditt försäkringsbolag om detaljer.

Reseförsäkring: Herodotos resor AB har bankgaranti och gruppreseförsäkring godkänd av Kammarkollegiet. Organisationsnr. Herodotos Resor AB 556828-7972. Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag.

 

 

   
 
 
Design by: art.sehn