Start/resor     Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Res från: Stockholm, Göteborg, Oslo,       
Köpenhamn, Helsingfors m.fl. orter         
 
 
 

 

 

 


 

     
 

Sankt Petersburg
En kulturhistorisk resa till de ryska tsarernas huvudstad med föreläsaren och skribenten Arthur Sehn som reseledare och ciceron.
17-24 mars 2018

Följ med på en spännande resa med östeuropakännaren Arthur Sehn som reseledare. På resan möter vi Tsarrysslands prakt från imperiets glansdagar i Peter den stores stad - Sankt Petersburg - en gång revolutionernas Petrograd och Sovjettidens Leningrad.

 
       
 

I Sankt Petersburg gör vi en historisk bussrundtur i spåren av de ödesdigra händelserna revolutionsåret 1917. Vi besöker Peter-Paulsfästningen, tsarernas begravningskyrka Senare besöker vi Uppståndelsekyrkan, uppförd i ryskstil på platsen för attentatet mot Alexander II.

I Museet för politisk historia i Matylda Ksjesinskajas palats på Kujbyshevagatan den permanenta utställningen med bl.a. Russian Revolution 1917-1922, Lenins arbetsrum och balkong från vilken han talade till sina anhängare. Vi besöker också Plosjtjad Pobedy (Segertorget) och minnesmärket över Leningrads hjältar under Andra världskrige då staden uthärdade en skoningslös belägring i nästan 900 dagar.

En hel förmiddag ägnar vi åt Vinterpalatset och Eremitaget. På vår guidad tur utforskar vi en överdådigt inrett palatskompleks med en gigantisk konstsamling med verk av bl.a. Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael och den största Rembrandtsamlingen i världen.

Vid Konstärernas torg besöker vi Ryska museet med en omfattande samling av rysk konst från tiden både före och efter revolutionen. Det var bl.a. härifrån som en rad konstverk lånades ut till den prisade utställningen Peredvizjniki på Nationalmuseum i Stockholm och senare också Från tsarer till folkkommissarier.

Från Sankt Petersburg ger vi oss också ut på halvdagsutfärder med buss. Vi besöker staden Pusjkin (som bär den stora ryska poetens Aleksandr Pusjins namn) och besöker de sista tsarfamiljens favoritresidens Tarskoje Selo med dess magnifika barockpalats Katarinapalatset där vi beskådar vi det legendariska Bärnstensrummet, spårlöst försvunnet under andra världskriget kriget och återskapad 2003.

En av dagarna gör vi en utflykt till den legendariska fätningstaden Kronstadt, som i tre hundra år har skyddat floden Nevas myning och själva Sankt Petersburg. Här besöker vi bl.a. Kronstadts Sankt Nikolajs sjökatedral och ser en rad minnesmärken från Rysslands och Sovjethistoriens sjö- och revolutionsstrider.

Men vi hinner med mycket annat i Sankt Peterburg också. Här får vi tillfällen att bekanta oss med både det traditionella, ryska köket och en modern mix av världskökets trender. Våra gemensamma måltider, väl anpassade till programmet, njuter vi av på noga utvalda, spännande restauranger.

Vi får också tillfällen att på egen hand botanisera bland stadens rika utbud av matställen, från toppkrogar till enkla ställen som serverar borsjtj eller ryska dumplings - pelmeni och varieniki, allt med en klick smetana. Maten sköljs ner med mycket prisvärda lokala öl-och vodkasorter.

Tillval - konserter, balett & opera
Vi ordnar gärna biljetter och transport från hotellet till aktuella evenemang. Från en spännande Folkmusik- och dansuppvisning “Känn dig rysk” på Storfursten Nikolas palats (Bilden nedan är från deras gästspel på Broadway) till evenemang - opera, balett eller konsert - på legendariska Mariinskijteatern. Hör med oss om aktuellt program och biljettpriser.

 

 

 

Bronsryttaren - Peter den stores monument, ritad av fransmannen Étienne Maurice Falconet.
   
   

 

Bronsryttaren - Peter den stores monument, ritad av fransmannen Étienne Maurice Falconet.
   
     
 

Reseledare och ciceron:

Arthur Sehn
Född och uppvuxen i Kraków, bor i Stockholm sedan 1981. Studier i historia i Kraków, historia samt antikens kultur och samhällsliv i Stockholm. Har lång erfarenhet av undervisning och folkbildning. Han har som reseledare lett en rad grupp- och rundresor till Polen, Baltikum, Ryssland och USA. Reser även privat mycket och gärna, senast till Centralasien. Sedan 2010 är Arthur verksam i Herodotos Resor AB. Mer om reseledaren

 

Resfakta

Tid: 17-24 mars 2018 2018

Pris: 13 950 kr för del i dubbelrum*.
Specialpris för Herodotos tidigare resenärer: 13 450 kr*

I priset ingår: reguljärt flyg t&r, Stockholm, Oslo eller Köpenhamn – Sankt Petersburg, 7 nätter på ett bra, centralt hotell*** i Sankt Petersburg, de flesta måltider, alla transporter och inträden enligt programmet, svensk- och rysktalande reseledare under hela arrangemanget. Tillägg enkelrum: 2 800 kronor*

I priset ingår inte: avgiften för visum till Ryssland.,

Information och anmälan: Arthur Sehn, Herodotos resor, tel. 073 984 33 25,
e-post: info@herodotos.se.

* Alla priser i SEK. Med reservation för eventuella ändringar av skatter, flyg- och hotellpriser samt valutakurser. För resans genomförande erfordras 16 deltagare.


Anslutningar:
Eftersom våra resenärer är spridda över Norden och de flesta av våra resor utgår från Stockholm erbjuder vi genom vårt samarbete med Täby Resebyrå bra priser på anslutningsflyg från övriga Sverige, Finland och Norge. Hör med oss om detaljer!

Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. För resans genomförande erfordras 16 deltagare.

Avbokningsregler:
Vi tillämpar SRF:s villkor för paketresor. I många fall följer av de villkor som gäller för i paketresan ingående tjänster, t.ex. flyg- och evenemangsbiljetter, hotellogi m.m., att dessa inte går att avbeställa. I sådana fall ska resenären, förutsatt att arrangören innan avtalet ingås informerat honom/ henne om villkoren, betala hela kostnaden för den eller de berörda tjänsterna. Detaljerad information finns på vår hemsida: www.herodotos.se, se under Priser/villkor/garantier/försäkringar. Vid sjukdom täcks kostnaden i regel av resenärens hemförsäkring (läkarintyg krävs). Hör med ditt försäkringsbolag om detaljer.

 

Herodotos resor är medlem i Svenska resebyråföreningen (SRF)
och har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

 

 
 
Vinterpalatsets fasader mot Nevafloden.
 
     
     
     

 

   
 
 
Design by: art.sehn