Start/resor     Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Res från: Stockholm, Göteborg, Oslo,       
Köpenhamn, Helsingfors m.fl. orter         
 
 
 
 

Prenumerera på nyhetsbrev från Herodotos resor!
Beställ brevet här»
     
     
 

Ett urval av våra tidigare resor

 

Georgien
-
Kaukasiens varma hjärta
Följ med på vår resa till natursköna Georgien, landet mellan öst och väst, med ryggen mot Asien och hjärtat i Europa. Reseledare och ciceron: Arthur Sehn. Resan kan kombineras med en motsvarande resa till Armenien följande vecka. Se Armenien, vid foten av Ararat, nedan.
April - maj 2017

     
     
 

Armenien -
vid foten av Ararat
Följ med på en annorlunda, exotisk resa till Armenien och dess huvudstad Jerevan med Arthur Sehn som reseledare och ciceron. Resan kan kombineras med en motsvarande resa till Georgien föregående vecka. Se Georgien, Kaukasiens varma hjärta, ovan.
Maj 2017

     
     
 

Vid foten av Kaukasus -
Georgien och Armenien
Följ med på vår stora Kaukasienresa, där vi under två veckor kombinerar det bästa av Georgien och Tbilisi samt Armenien och Jerevan. Reseledare och ciceron är den svensk- och rysktalande Arthur Sehn. Resan går också att dela upp, med endast en vecka i taget, se nedan.
April - maj 2017 (15 dagar)

     
     
 

Warszawas många ansikten
En konst-, kultur- och historieresa till den polska huvudstaden där vi bl.a. besöker det nyöppnade Museet för de polska judarnas historia POLIN. Ciceron på resan är den polskfödde föreläsaren och skribenten Arthur Sehn.
Tillval: en oförglömlig operakväll
- La Traviata på magifika Teatr Wielki.
April 2017

     
     
 

Operaresa till Warszawa:
La Traviata

Ett sällsynt tillfälle för operavänner som vill uppleva Verdis ”La Traviata” från mycket bra platser på magnifika Teatr Wielki i Warszawa. Möjlighet att ansluta till delar av ovanstående resans programpunkter.
April 2017

     
 

Röda Wien
Resan arrangerades i samarbete med AKS - Arbetarnas kultursällskap.
Oktober 2016

     
     
  Sommarresa med PRO Kultur till Europas kulturhuvudstad 2016 - Wrocław (Breslau)
+ Warszawa & POLIN-museet!

Följ med på en resa i kulturens och historiens tecken till polska Wrocław som i år, tillsammans med San Sebastian, är Europas stolta kulturhuvudstad. Ciceron på resan är föreläsaren och
skribenten, Polenfödde Arthur Sehn.
Juni – juli 2016
     
     
  Sportlovspecial!
Skidor i slovakiska Tatra

En skidresa till Spiš i Slovakien vid södra foten av Tatrabergen. Prova det bästa som vinter i Tatra i Slovakien har att erbjuda: Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec-Hrebienok, Chopok-Jasna. Februari – mars 2016
     
     
 

Kraków i julskrud
med Arthur Sehn
Upplev Kraków i julstämningens tid, julmarknad med glögg och de vackra rikt ornamenterade handgjorda julgransprydnaderna. Ni hittar allt på Rynek Glówny (Stortorget), stadens eviga mötesplats.
December 2015

     
     
  Herodotos goes panem et circenses!
Se fotboll i Rom
Lazio-Juventus på Stadio Olimpico den 4 december 2015
En fotbollsresa till den eviga staden med biljetter till en oförglömlig upplevelse på Olympiastadion i Rom, hemmalagets match mot Zlatans favoritlag Juventus. Fantastisk stämning och hett engagemang utlovas!
December 2015
     
     
 

Aktuella evenemang i Kraków:
Ottomania
Den ottomanska orienten i renässanskonst

Dürer, Memling, Bellini, Tintoretto, Veronese - verk av dessa stora, beunrade mästare ska visas upp i era avgångar hKrakow, tack vare en unik utställning med titeln Ottomania. Hösten 2015.
     
     
 

Film- och kulturresa till Riga och Lettland
med fokus på Sergei Eisenstein och Stanley Kubrick.
Ciceroner: Nils Petter Sundgren & Peter Handberg

Följ med på vår spännande kulturresa till Riga och Lettland med filmrecensenten Nils Petter Sundgren och författaren Peter Handberg. Resan fokuserar på två av 1900-talets stora filmskapare, Sergei Eisenstein och Stanley Kubrick. Juni 2015

     
     
 

Estlands herrgårdar
med kulturrådet Hans Lepp
Följ med på en specialresa till Estland där konsthistorikern och kulturrådet Hans Lepp tar oss med till några av landets främsta gods och herrgårdar.
Juni 2015

     
     
  På vandring i slovakiska Tatra
En natur- och kulturresa till den historiska regionen Spiš (uttalas Spisj, ty. Zips, ungerska Szepesség, polska Spisz) som breder ut sig söder om Karpaterna i ett betagande vackert landskap. Ciceron på resan är föreläsaren, skribenten och bergsentusiasten Arthur Sehn.
Juni 2015
     
     
 

Trestaden:
Gdansk, Gdynia, Sopot

En resa i historiens tecken till Gdansk, Gdynia och Sopot vid polska Östersjökusten med föreläsaren och skribenten, Polenfödde Arthur Sehn.
27 -31 maj 2015

     
     
  Litteraturresa till Helsingfors
Vi möter Merete Mazzarella och Agneta Rahikainen berättar om Edith Södergran och Johan Ludvig Runeberg.
Följ med på vår spännande och innehållsrika litteraturresa till Finland.
21-24 maj 2015
     
     
  Estland med Dagö och Tallinn
med Estlandskännaren och kulturrådet Hans Lepp
Hans tar oss med till de gamla svenskbygderna på Estlands västkust med den vackra medeltidsstaden Hapsal och ut till Dagö, Östersjöns fjärde största ö som fram till slutet av 1700-talet hade en betydande svensk befolkning.
18-22 maj 2015
     
     
 


Apulien, Italiens vackra sydspets

med kulturrådet Hans Lepp
Följ med till den italienska ”klacken” Apulien när våren kommer i södra Italien. Vår ciceron är kulturrådet och Italienkännaren Hans Lepp som tillbringat många somrar i Apulien.
20 – 26 april 2015
     
     
  Kraków och Auschwitz
med Arthur Sehn

Kraków och Auschwitz En historisk resa i Förintelsens spår till Kraków och det nazistiska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau. Ciceron på resan är den Krakówfödde föreläsaren och skribenten Arthur Sehn. 19-22 mars 2015
     
     
 

Designresa till Helsingfors
med MAMMA MIA! på Svenska Teatern
Följ med till en spännande och innehållsrik helg i Helsingfors där vi bekantar oss med det bästa av finsk konst och design och därtill får uppleva Björn och Bennys världssuccé MAMMA MIA! från mycket bra platser på Svenska Teatern i Helsingfors.
26 februari–1 mars 2014
     
     
 

Helsingfors
med Kullervo på Nationaloperan
Följ med på vår unika kulturresa till Helsingfors och firandet av 150-årsjubileet kring Jean Sibelius födelse. Vi träffar även Björn Weckström, formgivaren bakom Lapponias berömda guldsmycken i hans vackra hem utanför Esbo. Resan är speciellt framtagen för SvD accent.
13-15 februari 2015
     
     
 

Kraków i julskrud
med Arthur Sehn
En kulturhistorisk julresa till den centraleuropeiska metropolen med den Krakówfödde föreläsaren och skribenten Arthur Sehn. Upplev Kraków i julstämningens tid, julmarknad med glögg och de vackra rikt ornamenterade handgjorda julgransprydnaderna.
December 2014
     
     
 

Med Pierre Schori till Tallinn
en resa fylld av politik, kultur och historia
I samband med utgivningen av politikern och diplomaten Pierre Schoris memoarer anordnar Herodotos Resor och PRO Kultur en specialresa till Tallinn.

21-24 november 2014
     
     
 

Opera i kungliga Kraków
Följ med på vår operaresa till kungliga Kraków! Stadens opera fyller 60 år och firar jubileet med flera spännande uppsättningar i sitt nyuppförda operahus. I nov-dec 2014 ges flera storslagna produktioner: Bizets
Carmen, Verdis La Traviata, Prokofievs Kärleken till de tre apelsinerna och Puccinis Tosca. År 2015 börjar mycket lovande med Eugen Onegin av Tjajkovskij och Mozarts Figaros bröllop!
Flera avgångar i november-december 2014 & våren 2015
     
     
  På strövtåg i Paris med Ludvig Rasmusson
(höstlovserbjudande för medföljande barn och barnbarn) Upplev Paris till fots under sex dagar med journalisten och Pariskännaren Ludvig Rasmusson. Vi har valt att resa i slutet av oktober då vädret ofta är som bäst och det inte är så tätt med turister. Från vårt centrala hotell gör vi strövtåg i kulturens och historiens Paris.
Hösten 2014
     
     
 

Kraków, slott och palats
Följ med på en specialresa till södra Polen där de Krakówfödda konservatorn Tamara Oxenstierna och historikern Arthur Sehn bekantar oss med såväl den kungliga huvudstaden Kraków med dess magnifika adelspalats som stadens omgivningar och regionens främsta herrgårdar.
Hösten 2014

   
     
 

Venedig och Vicenza
med Italienkännaren och kulturrådet Hans Lepp

Följ med på en unik konst- och kulturresa till Venedig, Vicenza och den omgivande regionen Veneto. Kulturrådet Hans Lepp tar oss med till sina favoritplatser.
Hösten 2014

     
     
  Kurlands herrgårdar
och Rigas trä- och jugendhus med Hans Lepp
Följ med Gård & Torp till vackra Lettland där vi reser igenom det gamla hertigdömet Kurland och besöker jugend- och trähuskvarter i Riga. Vår ciceron är, som på vår succéresa till estländska herrgårdar, konsthistorikern och kulturrådet Hans Lepp. Med på resan är också Torp & Gårdars chefredaktör Gunilla von Platen.Hösten 2014
     
     
 
På kryss i Östersjön
en Estlandsseglats i Albert Engströms och Anders Zorns kölvatten med Lasse Westman
Albert Engströmsällskapets medlemmar med anhöriga inbjudes här till seglats med galeasen ”Kajsamoor” till bl a Odensholm och Ormsö i den estländska skärgården.
Sommaren 2014
     
     
 
I Roslagens famn,
en konstresa med Ludvig Rasmusson
Följ med journalisten Ludvig Rasmusson på en tvådagars kulturresa till Roslagen med Väddö och Arholma. På Väddö besöker vi både Albert Engströmgården och Vilhelm Mobergs skrivarstuga. I Edsbro tar målaren och grafikern Alf Olsson emot i sin ateljé. Hösten 2014
     
     
 

Estlands herrgårdar
med kulturrådet Hans Lepp
Följ med på en specialresa till Estland där konsthistorikern och kulturrådet Hans Lepp tar oss med till några av landets främsta gods och herrgårdar.
Våren 2014

     
     
 

Till svenskbygderna
i Österbotten
Antikvärldens och Hem & Antiks vårresa med antikhandlaren i Helsingfors Bernt Morelius som ciceron. Under några intensiva dagar ser vi bl a den unika trähusbebyggelsen i Kristinestad och möter den rika bottniska bonde-, sjöfarts- bruks- och stadskulturen på museer, hembygdsgårdar och i privathem. Vårenj 2014

     
     
 

Kulturresa med Figaros bröllop
på Rigaoperan

Följ med till spännande Riga som under 2014 är europeisk kulturhuvudstad och därför bjuder på en mängd festligheter och olika specialevenemang, bl.a. kan vi njuta av Mozarts Figaros bröllop i den uppmärksammade argentinske regissören Marcelo Lombarderos uppsättning på klassiska Rigaoperan. Våren 2014

     
     
 

Wienresa med Nordiska Museets & Skansens Vännner
Konstens och arkitekturens Wien
med Fredrik Zimmerdahl
Vi bjuder in till en unik resa till Wien med sakkunnig och inspirerad guidning av antikhandlaren och Wienkännaren Fredrik Zimmerdahl.
Våren 2014

     
     
 

Möt våren i Venedig
Följ med oss till Italien när våren är som vackrast, med kulturhistorikern och kulturrådet Hans Lepp som ciceron. Resan arrangeras i samarbete med Gård & Torp. 
Våren 2014

     
     
 

Vilnius, Kaunas och Trakai
En kulturhistorisk resa till Litauen och dess huvudstad Vilnius, smältdegeln Kaunas samt den medeltida borgen i Trakai med Östeuropakännaren Arthur Sehn. Resan arrangeras i samarbete med PRO-kultur.
Våren 2014

     
     
 Med Ilon Wikland till Estland

Följ med Vi-tidningens reseklubb på en specialresa till Estland tillsammans med konstnären och illustratören Ilon Wikland.
Våren 2014

     
     
 

Kraków och Warszawa
med den polskfödde föreläsaren och skribenten Arthur Sehn

En kulturhistorisk resa till Polen och dess två huvudstäder: det kungliga Kraków och det moderna Warszawa. Resan arrangeras i samarbete med Sveriges äldre läkare.
Våren 2014

     
     
  Kraków med NKF
En specialresa i samerbete med Nordiska Konservatorförbundet med papperskonservatorn
Tamara Oxenstierna som reseledare och specialciceron.
Våren 2014
     
     
 

Konstresa till Lettland,
nya Mark Rothko-centret, Rastrellis Rundale
och jugendtidens Riga med Karin Sidén

Följ med på en resa med Konstnärernas Vänner till vackra Lettland där vi lär känna landets dramatiska historia och kultur. Karin Sidén, överintendent på Prins Eugens Waldemarsudde, är med på resan som specialciceron. Våren 2014

     
     
 

Kulturresa med Barberaren i Sevilla på Rigaoperan
med Ola Olsson
Följ med till spännande Riga som under 2014 är europeisk kulturhuvudstad. Bland de arrangemang som staden erbjuder har vi bokat plats på klassiska Rigaoperan för att få uppleva Rossinis underhållande Barberaren i Sevilla i en uppmärksammad uppsättning.
Våren
2014
     
     
 

Kraków i julskrud
med Arthur Sehn
En kulturhistorisk julresa till den centraleuropeiska metropolen med den Krakówfödde föreläsaren och skribenten Arthur Sehn. Upplev Kraków i julstämningens tid, julmarknad med glögg och årets julkrubbstävling.
December 2013
     
     
 

Konst- och arkitekturresa till Wien
med Fredrik Zimmerdahl

En unik resa till Wien där vi sakkunnigt och inspirerat guidas av antikhandlaren och Wienkännaren Fredrik Zimmerdahl.
Hösten 2013

     
     
 

Kulturresa till Estland
med Estlandskännaren och fd kulturrådet Hans Lepp
Följ med på en spännande resa till Tallinn (Reval) och till Estlands svenskbygder. Hans Lepp, Sveriges första kulturattaché i det åter självständiga Estland tar oss med till sina favoritplatser.
2013
     
     
 

Till Estlands slott och gårdar
med fd kulturrådet Hans Lepp
Följ med på en unik resa där vi guidas genom Estlands byggnads- och kulturhistoria av konsthistorikern och fd kulturrådet Hans Lepp. Med på resan är också antikspecialisten Winston Håkanson.
September 2013

     
     
 

Till Estlands slott och gårdar
med fd kulturrådet Hans Lepp
Följ med på en unik resa där vi guidas genom Estlands byggnads- och kulturhistoria av konsthistorikern och fd kulturrådet Hans Lepp. Med på resan är också Torp & Gårdars chefredaktör Gunilla von Platen.
September 2013

     
     
 

Gotska Sandön
En resa i Albert Engströms spår med Lasse Åberg
Följ med till Gotska Sandön på en trivsam och intressant resa i Albert Engströms fotspår! Specialciceron är 2012 års Albert Ensgströmpristagare, grafiske formgivaren, manusförfattaren, regissören, skådespelaren med mera Lasse Åberg. Som på tidigare resor med Albert Engströmsällskapet är Ola Olsson från Herodotos Resor reseledare.
Aaugusti – september 2013

     
     
  Unika finska gårdar och antikstaden Helsingfors
med Årets antikhandlare Arthur Aminoff
Följ med på en unik resa där vi guidas genom Finlands konst- och kulturhistoria av Årets antikhandlare 2012 Arthur Aminoff.
Maj 2013
     
     
 

Röda Wien
Konst- och arkitekturresa till Wien med Fredrik Zimmerdahl

En unik resa till Wien där vi sakkunnigt och inspirerat guidas av antikhandlaren och Wienkännaren Fredrik Zimmerdahl.
Maj 2013

     
     
 

Nya strövtåg bland kommunismens ruiner med Den maskerade proggaren
med David Nessle
En specialresa till Lettland med Den maskerade proggarens skapare David Nessle och Baltikumkännaren Ola Olsson som ciceroner
April 2013

     
     
  Warszawa och Kraków
med Arthur Sehn

En historisk resa till Polen och dess två huvudstäder: det kungliga Kraków och det moderna Warszawa. Ciceron på resan är den polskfödde föreläsaren och skribenten Arthur Sehn. Resan arrangeras i samarbete med PRO-kultur.
April 2013
     
     
  Kraków och Auschwitz
med Arthur Sehn

En historisk resa i Förintelsens spår till Kraków och det nazistiska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau. Ciceron på resan är den Krakówfödde Arthur Sehn. Resan vänder sig speciellt till de som vill ta med sig barn och barnbarn.
April 2013
     
     
 

Kulturresa till Berlin
med Peter Handberg
Följ med på en spännande höstresa till dynamiska Berlin. Författaren, översättaren och mångårige Berlinbon Peter Handberg tar oss med till sina favoritställen. Reseledare: kulturhistorikern Ola Olsson.
November 2012

     
     
 

Rigas guldålder
med Ola Olsson
En Kulturresa till Lettland och Riga för PRO Kultur med baltikumkännaren Ola Olsson. Följ med på en spännande resa till Lettland och Riga där vi lär känna landets dramatiska historia och kultur.
Oktober 2012

     
     
 

Till Pommern och Nordtyskland med Folke Schimanski
- en släktforskarresa i tyska spår
Följ med på en spännande släktforskarresa till Pommern och Nordtyskland med den välkände författaren, journalisten och Tysklandskännaren Folke Schimanski. Vi reser i det bördiga Pommern, rikt på svenskminnen från 1648–1815, då området utgjorde Svenska Pommern.
September 2012

     
     
  På ”vikingatåg” till Finland i Albert Engströms spår
En konst- och kulturhistorisk specialresa till Finland för Albert Engström-sällskapet med med journalisten och författaren Lars Westman som ciceron och kulturhistorikern Ola Olsson som reseledare.
September 2012
     
     
 

Berlin med Nils Petter Sundgren,
en resa i filmens och kulturhistoriens tecken
Följ med på en spännande resa till Berlin i filmens och historiens tecken. Med den kände filmvetaren Nils Petter Sundgren som ciceron möter vi tysk film från 1920-talet och framåt. Reseledare: kulturhistorikern Ola Olsson.
Juni 2012

     
     
 

LA TRAVIATA PÅ METROPOLITAN
Kulturresa till New York
- extra avgång för vår succéresa!
Följ med på operaresa till New York! Ett unikt tillfälle för operavänner som vill uppleva La Traviata från mycket bra platser på Metropolitan Opera. Vi har också bokat bord på Marcus Samuelssons krog Red Rooster i Harlem. April-maj 2012, flyg från Stockholm.

     
     
 

LA TRAVIATA PÅ METROPOLITAN
Kulturresa till New York

Följ med på operaresa till New York! Ett unikt tillfälle för operavänner som vill uppleva La Traviata från mycket bra platser på Metropolitan Opera. Vi har också bokat bord på Marcus Samuelssons krog Red Rooster i Harlem. April 2012

     
     
 

LA TRAVIATA PÅ METROPOLITAN
Kulturresa till New York

Följ med på operaresa till New York! Ett unikt tillfälle för operavänner som vill uppleva La Traviata från mycket bra platser på Metropolitan Opera. Vi har också bokat bord på Marcus Samuelssons krog Red Rooster i Harlem. April 2012

     
     
 

Jul- och konstkryssning till Helsingfors
med Margareta Attius Sohlman
Välkommen att följa med på Herodotos Resors första julresa! Återse vänner från årets tidigare resor och stifta nya bekantskaper. Vi reser till Helsingfors med föredrag ombord av slavisten och ikonspecialisten Margareta Attius Sohlman.
December 2011
     
     
  Finsk form i Helsingfors
med Fredrik Zimmerdahl
Upplev det bästa ur finsk form i Helsingfors med antikhandlaren Fredrik Zimmerdahl som initierad ciceron. Resan bjuder även på exklusiva möten med några av Nordens främsta formgivare. Oktober 2011
     
     
 

Tsarernas Sankt Petersburg
med Staffan Skott
En kulturhistorisk resa till de ryska tsarernas huvudstad med författaren Staffan Skott som ciceron.
Oktober 2011

     
     
 

Till Estlands svenskbygder
med Jonathan Lindström
En folklore- och hembygdsresa till Estland med vetenskapsförfattaren Jonathan Lindström och Baltikumkännaren Ola Olsson.
September 2011
     
     
 

Historisk resa till Tallinn och Estlands svenskbygder
En historisk specialresa för medlemmarna i Livrustkammarens vänner till Tallinn (Reval) och Haapsalu (Hapsal) med föredrag av John Chrispinsson och guidning av Baltikumkännaren Ola Olsson.
September 2011

     
     
 

I fäders spår till Estland
Sveriges Släktforskarförbunds jubileumsresa
En specialresa för Sveriges Släktforskarförbunds medlemmar med Roland Sandberg, välkänd expert på stormaktstidens soldat- och militärhistoria och baltikumkännaren Ola Olsson som ciceroner.
September 2011

     
     
 

Myternas och folkkulturens Estland
med Jonathan Lindström
En folklore- och hembygsresa till Estland med vetenskapsförfattaren Jonathan Lindström och baltikumkännaren Ola Olsson.
Augusti
2011
     
     
 

Till Kurland i Birger Nermans fotspår
med Jan Peder Lamm
En arkeologisk specialresa i professor Birger Nermans fotspår för Arkeologiska samfundet och Historiska Museets Vänner med docent Jan Peder Lamm och Baltikumkännaren Ola Olsson som ciceroner.
Juni 2011.

     
     
 

Till Estland i Albert Engströms, Anders Zorns och Axeli Gallen Kallelas fotspår med Gösta Gierow
En konst- och kulturhistorisk specialresa till Estland för Albert Engströmsällskapet med konstnär Gösta Gierow och Baltikumkännaren Ola Olsson som ciceroner.
April 2011
     
     
 

Strövtåg bland kommunismens ruiner med Den maskerade proggaren med David Nessle
En specialresa till Lettland med Den maskerade proggarens skapare David Nessle och Baltikumkännaren Ola Olsson som ciceroner
April 2011.

     
     

 

   
 
 
Design by: art.sehn